Tipuri de orgasm feminin

Capacitatile femeilor de a trai orgasmul variaza foarte mult. Exista femei anorgasmice (frigide) si exista femei multiorgasmice (capabile sa traisca orgasme in serie timp de minute in sir). Cauzele acestor diferente sunt multiple: dotarea nativa, educatia primita (ideea ca sexualitatea este ceva vinovat sau dimpotriva, ca este ceva minunat), efortul personal in directia trezirii senzualitatii. Tantra este foarte adecvata femeilor care in mod nativ au o stare debordanta de feminitate si senzualitate. Totusi, cu ajutorul metodelor tantrice orice femeie (chiar si una cvasifrigida) are sansa de a-si aprofunda trairile orgasmice.

Majoritatea femeilor sunt obisnuite sa traiasca un anumit tip de orgasm, care le este specific si usor accesibil, si intreaga viata nu depun nici un efort sa mai descopere si altceva. In acest fel sexualitatea se rutineaza destul de usor si isi pierde savoarea. De aceea este bine sa cunostem cel putin teoretic deliciile pe care ni le poate oferi propriul trup pentru ca astfel sa ne simtim motivate sa le descoperim prin traire directa. Pentru atingerea diferitelor tipuri de orgasm, nu este esenţială poziţia amoroasă adoptată, ci mai ales armonia şi iubirea dintre cei doi îndrăgostiţi şi bineînţeles energia lor vitală.

Este foarte bine pentru amândoi să înveţe să-şi controleze cât mai bine muşchii sexuali şi să-şi trezească profund senzualitatea şi răspunsul la stimulii erotici. În general, este mai greu să vorbeşti despre diferite tipuri de orgasm la bărbaţi decât la femei. Unul dintre motive este faptul că orgasmul masculin este însoţit de obicei de o ejaculare explozivă care îl face să fie mult mai scurt, mai puţin conştientizat în plan mental decât orgasmul feminin. De asemenea, femeia are din naştere o mai bună capacitate de conştientizare şi un mai mare control asupra musculaturii zonei pelviene şi, deci, poate distinge mult mai uşor diferitele senzaţii şi fenomene care apar în această zonă. Este principalul motiv pentru care formele de orgasm sunt explicate cel mai adesea din punctul de vedere al percepţiilor feminine.

Unele din aceste forme de orgasm pot fi considerate ca veritabile “trambuline” către stări superioare de conştiinţă – şi, prin urmare, ele trebuie trezite în special şi cultivate cât mai frecvent. In functie de profunzimea lor, orgasmele se pot imparti in superficiale si profunde.

Orgasmul superficial este mai mult un fenomen genital şi reflex, manifestat prin anumite contracţii ritmice ale muşchilor perineului. În cazul femeilor orgasmul superficial este provocat de stimularea zonelor erogene extravaginale şi în special a clitorisului şi este asociat cu o contracţie a muşchilor coapselor şi abdomenului, cu o stare de teamă, tensiune psihică, imobilitate vigilentă şi aşteptare tensionată a orgasmului. Adesea este însoţit de o senzaţie de împingere către în jos a muşchilor, precum un piston, care apare împreună cu impulsul de a descărca rapid, de a expulza ceva afară cât mai repede cu putinţă.

De fapt, multe femei care experimentează acest tip de orgasm atestă descărcarea în acelaşi timp a gazelor din intestin sau din vagin (în caz că acestea existau), sau chiar a urinei din uretră. Această formă de orgasm este asociată cu tendinţele egoiste şi cu masturbarea (la fel şi în cazul băbaţilor), şi este foarte frecventă în zilele noastre. Ea este localizată în întregime la nivelul zonei genitale şi din această cauză este parţială şi incompletă. Deoarece senzaţia de plăcere nu se răspândeşte în întreaga fiinţă, acest tip de orgasm atunci când nu este însoţit şi de alte forme de orgasm este de multe ori nesatisfăcător şi lasă în urmă o stare de frustrare şi neîmplinire.

Orgasmul profund este o formă mult mai completă de orgasm, asociată în cazul femeilor cu stimulări vaginale profunde şi care prezintă adeseori faze paroxistice având următoarele manifestări: ţipete, lacrimi, oprirea respiraţiei, unduiri profunde ale muşchilor vaginali şi uterini care se răspândesc în tot corpul şi o dată cu ele apare o stare profundă de satisfacţie şi relaxare. Această formă de orgasm se poate datora unei mari extinderi a stimulării simultane a tuturor zonelor erogene. În felul acesta orgasmul profund îşi pierde caracterul genital şi se răspândeşte îmbătător în întreg corpul. Localizarea zonelor erogene, modurile de a le masa şi a le stimula, trebuie să fie studiate în detaliu pentru a provoca iubitei sau iubitului stări cât mai intense de plăcere care furnizează un veritabil “combustibil” pentru “racheta” conştiinţei ce tinde să urce spre stări cosmice de conştiinţă.

Studiind în continuare şi celelalte tipuri de orgasm, va deveni şi mai evident de ce formele profunde de orgasm sunt cele care conduc în TANTRA-YOGA la stările cele mai complexe şi înalte de conştiinţă. In functie de zona corpului in care se declanseaza, orgasmele pot fi: clitoridiene, vaginale (de trei tipuri), cervico-uterine, anale, orale, totale.

Orgasmul clitoridian este local, superficial, extern şi creează la început un fals sentiment de nondependenţă legat de ideea că nu depinde de prezenţa bărbatului. În orgasmul clitoridian are loc aşa numitul “efect de cort” descris de sexologii Masters şi Jhonson şi care constă în ascensiunea uterului în abdomen şi dilatarea părţii profunde a vaginului. Forma rezultată a vaginului este ca cea a unui cort cu vârful în jos. Potrivit tradiţiei tantrice, orgasmul clitoridian este în legătură cu o predominanţă a energiei solare YANG, şi astfel femeile care trăiesc numai acest tip de orgasm îşi dezvoltă în aură o energie dinamică şi efervescentă dar totodată amplifică egoismul şi masculinitatea. Această formă de orgasm poate fi corelată şi cu alte forme de orgasm, cum ar fi cel vaginal rezultând orgasmul clitorido-vaginal.

Orgasmul vaginal are trei forme distincte:

a.Orgasmul vaginal inferior localizat în zona perineului, la intrarea în vagin şi care este încă exterior şi incomplet, Este un orgasm problematic în privinţa controlului.

b.Orgasmul vaginal (normal) profund care este deja mai mai complex şi mai satisfăcător. Din păcate – din lipsa unei instruiri adecvate, marea majoritate a femeilor nu ajung pe parcursul întregii lor vieţi să trăiască această formă de orgasm. Ea se manifestă prin contracţii vaginale clare şi puternice şi este însoţită adeseori de o abundenţă considerabilă a fluidelor sexuale.

c. Orgasmul generat de faimosul punct G (G de la Graffenberg Ernest, sexologul modern care a redescoperit această veche informaţie) În urma studiului realizat de Graffenberg, punctul G a fost localizat la toate femeile examinate la aproximativ 4-5 cm de orificiul vaginal extern (de deschidere), pe peretele anterior vaginal, chiar în spatele osului pubian. Se consideră că punctul G reprezintă un vestigiu feminin echivalent prostatei masculine (care înconjoară colul vezicii urinare), având aceeaşi origine embriologică ca şi prostata. La atingere punctul G sugerează forma unui bob de fasole, iar în urma stimulării sale poate deveni de 3-4 ori mai mare. Volumul său nu este direct proporţional cu starea de excitabilitate. Acest punct de excitaţie poate să fie atins atunci când femeia este abordată pe la spate în timpul actului amoros.

În Occident poziţia amoroasă cea mai răspândită este cea în care femeia este culcată pe spate iar picioarele ei rămân sprijinite deasupra umerilor iubitului. În această situaţie penisul nu mai atinge punctul G pentru că se descrie astfel un unghi foarte deschis.

În cazul bărbaţilor glanda prostată deţine atributele unui punct G. Stimularea ei se poate realiza prin masarea uşoară a peretelui rectal anterior până la atingerea stării de orgasm de tip G. În cazul femeilor care nu aplică continenţa sexuală, orgasmul de tip G este însoţit de senzaţia stringentă de a urina şi de expulzarea prin uretră a unui lichid a cărui compoziţie chimică este identică cu cea a lichidului spermatic masculin, cu excepţia spermatozoizilor. Lichidul ejaculat de către femeie prin uretră este mult mai limpede, mai alb şi mai puţin mirositor decât urina. Propria lor ejaculare pune adesea femeile într-o situaţie oarecum jenantă, ele crezând că urinează. În neştiinţă de cauză, partenerii le reproşează aceasta, ducând ulterior la obişnuinţa ca femeia să-şi reprime acest tip de orgasm.

Redescoperirea punctului G arată că centrul genital erotic nu este unic. În realitate există cel puţin doi centri sexuali: clitorisul şi punctul G aşa cum la bărbat există penisul şi prostata.Existenţa prostatei ca centru de stimulare erotică reprezintă una din cauzele pentru care unii bărbaţi acceptă raporturile homosexuale, fără să cunoască dinainte consecinţele grave la nivel psihic şi comportamental ce se pot instala gradat

În orgasmul de tip G uterul pare să fie împins în jos, în timp ce partea superioară a vaginului se comprimă. Femeile care nu au realizat continenţa în timpul orgasmului de tip G, descriu acest fenomen ca o împingere către în jos, ca pentru un act de defecaţie. Această undă descendentă de contracţii musculare asociate, indică şi sensul descendent al energiilor sexuale, contrar sensului sublimării energiilor transmutate, care elevează fiinţa şi o înalţă către perceperea nivelelor de conştiinţă elevate. Se relatează frecvent în această situaţie în care energiile sexuale sunt împinse în jos, că stimularea digitală a punctului G face ca degetul introdus să fie expulzat din vagin din cauza împingerii în jos a organelor abdominale. Acest fenomen a fost denumit “efect în A”.

Orgasmul cervico-uterin este orgasmul tipic tantric cel mai profund şi cel mai complex, însă destul de rar întâlnit. Când stimularea vaginală şi contracţiile sunt suficient de puternice şi de profunde, ele urcă spre cervix şi spre abdomen şi se transformă într-o serie de vibraţii lungi şi blânde care se răspândesc ca un nectar extrem de plăcut în tot corpul şi mai ales în sus, spre zona capului. Aceste unde induc uneori un fel de orgasm “în afara corpului”, care poate conduce în cele din urmă la anumite forme de extaz. Acest orgasm poate fi controlat aproape de la sine şi ascensionează energia sexuală din zona genitala catre zona capului. Uneori, pentru deblocarea acestei forme de orgasm, femeia are nevoie ca iubitul să adopte anumite posturi sexuale favorabile, care permit o penetrare profundă. Ţinând cont că această formă de orgasm este într-o mare măsură de natură subtilă, femeile pot să înveţe să-l producă la voinţă, chiar fără stimulare directă, printr-o concentrare adecvată. În acest caz controlul muşchilor vaginali joacă un rol aparte. Este recomandat ca practicanţii tantrici să trăiască cât mai des această formă de orgasm, pentru obţinerea unor stări de conştiinţă excepţionale.

Orgasmul total condensează toate celelalte forme de orgasm şi necesită o dinamizare erotică extrem de puternică şi o disponibilitate amoroasă extrem de mare. Fiinţele care pot să trăiască acest tip de orgasm pot intra în stări spirituale foarte înalte şi pot astfel experimenta trăiri cu totul excepţionale.

Orgasmul oral poate fi accesibil femeilor deosebit de senzuale atunci cand practica amorul oral. Atunci cand starea de excitatie este extrem de puternica femeia are tendinta sa inghita intreg penisul iubitului, chiar daca acesta are dimensiuni destul de mari. Aceasta se poate realiza doar in pozitiile in care femeia tine capul rasturnat pe spate. Starea orgasmatica ce apare atunci este atunci localizata in zona gatului si a capului.

Orgasmul anal Orgasmul anal este orgasmul produs prin stimulare intraanală, prin contact sexual anal sau inserarea unui deget sau unei jucării erotice. Numai anumite persoane, femei sau bărbaţi, pot avea orgasm anal (deşi din punct de vedere biologic toţi indivizii ar fi capabili). Deasemenea, femeile pot avea o stare echivalentă unui orgasm fără stimulare intraanală, ci prin stimularea coapselor şi orificiului anal. Tipic, stimularea în punctul G, situat în peretele recto-vaginal, cu ajutorul penisului, degetului sau jucăriilor erotice, poate produce un orgasm mai puternic, prin cumularea reacţiilor produse prin stimularea vaginului cu cea a rectului. Aceasta ar fi facilitată prin stimularea manuală a regiunilor perivaginale şi perirectale. Altă teorie asupra fiziologiei orgasmului anal include ţesuturile erectile situate în peretele rectovaginal care răspund în timpul stimulării ca orice alt ţesut erectil. Plăcerea din timpul stimulării anale provine din stimularea terminaţiilor nervoase situate perianal şi în canalul anal. De aceea plăcerea se poate obţine şi fără stimularea vaginală sau clitoridiană.

Orgasm la nivelul sanilor Exista femei capabile sa traiasca orgasmul prin stimularea sânilor. La fel ca in cazul orgasmului anal, nu toate femeile dezvoltă orgasmul ca urmare a stimulării sânilor. Totuşi există femei care susţin că stimularea sânilor în timpul preludiului şi al actului sexual, sau simpla mângâiere a sânilor le poate induce orgasmul. Se consideră că acest tip de orgasm apare în parte datorită eliberării hormonului oxitocină în timpul stării de excitaţie sexuală. S-a arătat deasemenea că oxitocina este produsă şi eliberată în momentul în care mamelonul este stimulat, acesta intrând în stare de erecţie.