Orgasmul este o trăire umană fascinantă caracterizată de plăcere ori fericire, aspecte care întotdeauna sunt în primul rând în legătură cu ananda, pura beatitudine sau fericire divină, care însă este trăită mai pură sau mai impură în funcție de ființa care îl trăiește.

Întotdeauna orgasmul este o dezvoltare bruscă, de la finit la infinit iar starea care apare, fiind caracterizată în primul rând de plăcere dar și de alte atribute din sat-chit-ananda (pura existență – pura conștiință – pura beatitudine).

Unele din aceste forme de orgasm pot fi considerate ca veritabile “trambuline” către stări superioare spirituale de conştiinţă – şi, prin urmare, ele trebuie trezite în special şi cultivate cât mai frecvent. Totuși, orgasmul nu este esența tantrei, ci un instrument, un ajutor ce poate fi puternic și iubit. Adya Tantra își arată fructele spirituale și dacă avem orgasm și dacă nu avem.

Prin trăirea orgasmelor pe chakre, care reprezintă o dezvoltare excepțional de intensă și rapidă a intensității simțirii noastre de la nivelul acelei chakre putem spune că eralizăm obiective din Hatha Yoga fără să practică asane, pranayama, meditații ci doar prin demersul tantric amoros plin de iubire și sacru.

Starea de orgasm poate fi trăită și de bărbat și de femeie dar, paradoxal, deși bărbații par a fi mai senzuali și mai dornici, aparent, să inițieze apropierea amoroasă, în mod uzual trăirile femeilor sunt mult mai intense, mai complexe și durează mai mult.

Aceasta este în general, deoarece există diverse cazuri particulare care pot uimi prin particularitățile lor, atât la bărbați cât și la femei.

În plus, orgasmul bărbaților care nu își controlează energiile sexuale (cel mai răspândit tip, deocamdată, printre bărbați) este banal, scurt și rutinat, fiind de multe ori depășit ca bogăție durată și importanță de simțirile din timpul ludiului. Dar rămâne o simțire intensă ce tinde către infinit și către esență, dar fiind cu descărcare este „costisitor” prin pierderea sde substanță, stihinic și auto limitativ, în timp.

Astfel, majoritatea tipurilor de orgasm se referă la simțirile femeilor, chiar dacă unele dintre ele pot fi trăite și de bărbați.

Capacitatile femeilor de a trai orgasmul variaza foarte mult, unele dintre ele putând să nu cunoască toată viața vreo formă de orgasm.

Exista femei anorgasmice (frigide) si exista femei multiorgasmice (capabile sa traiasca orgasme in serie timp de minute in sir). Cauzele acestor diferente sunt multiple: dotarea nativa, educatia primita (ideea ca sexualitatea este ceva vinovat sau dimpotriva, ca este ceva minunat), efortul personal in directia trezirii senzualitatii. Tantra este foarte adecvata femeilor care in mod nativ au o stare debordanta de feminitate si senzualitate. Totusi, cu ajutorul metodelor tantrice orice femeie (chiar si una cvasifrigida) are sansa de a-si aprofunda trairile orgasmice.

Majoritatea femeilor sunt obisnuite sa traiasca un anumit tip de orgasm, care pare, la un moment dat, că le-ar fi specific și își spun că „așa sunt ele”. Astfel, intreaga viata nici nu caută sa mai descopere si altceva. In acest fel senzualitatea sa se rutineaza și isi pierde savoarea.

Se spune că „nu există femei frigide ci doar bărbați nepricepuți”.

În opinia noastră, acest lucru este doar parțial adevărat. Desigur, bărbații trebuie să își onoreze tot mai bine masculinitatea și cu pricepere și empatie să își facă fericite iubitele dar în cazul femeilor, nivelul lor de senzualitate nu crește în mod deosebit dacă nu se transformă și ele cumva.

Prin anumite metode din Adya Tantra acest lucru este posibil.

Cu toate acestea, orgasmul NU este absolut necesar pentru ca un cuplu și mai ales femeia să fie fericită. Primează, ca importanță în uniunea amoroasă bucuria iubirii pure și simple și nu climax-ul sau apoteoza amoroasă, chiar dacă aceasta ne oferă o trăire minunată care ne face fericiți. Există femei care nu au orgasm cu iubitul lor și sunt fericite și pot exista femei care au orgasm și, paradoxal, au o relație slabă și neîmplinitoare cu iubitul lor.

Fascinanta simțire feminină are multe fațete multiplele tipuri de orgasm feminin în anumite cazuri pot fi trăite și de bărbați.

Orgasmul tantric atât masculin cât și feminin este stenic, intens, fără descărcare, stimulând cu intensitate deplasarea energiei pe coloană în sens ascendent, amplifică diverșii centrii de forță sau chakra, și conferă iubire, sacru și unitate spirituală.

Author : Acharya Shiva Shankara