Este vorba despre transformarea în corpul nostru a fluidelor sexuale în bioenergie și transformarea, de asemnea, în corp a unor element echimice în altele, la energii mici, infime și cu multiple avantaje pentur ființa în cauză.

Este o taină fascinantă ușor de demonstrat dar nu foarte ușor de înțeles.

De exemplu, găinile hrănite cu hrană care nu conține de loc calciu continuă să facă ouă a căror coajă conține enorm de mult calciu față de cât are corpul găinilor.

O intrebare legitima care apare atunci cand aflam despre Arohana sau continenta sexuala este:

Ce se petrece cu sperma unui barbat care ajunge sa nu mai ejaculeze deloc timp de luni sau chiar ani de zile?

Este cunoscut faptul că organele sexuale masculine, testiculele, produc în permanenţă sperma care este stocată în vezica seminală. Conform ştiinţei medicale actuale, sperma, odată produsă, cunoaşte un singur drum: eliminarea prin ejaculare.

Medicii consideră că ejacularea periodică este inevitabilă (şi chiar de dorit!) întrucât ei nu văd o altă soluţie pentru lichidul seminal produs zilnic.

Totuși, s- a demonstrat oficial că sperma produsă zilnic, dacă nu este eliminată… DISPARE! Unde? În corp. Adică se transformă în ceva ce rămâne în corpul bărbatului.

Acelaşi lucru se poate spune despre fluidele menstruale în cazul unei femei.

Cu toate acestea, există cazuri de bărbaţi, unii din ei studiaţi cu atenţie de către oamenii de ştiinţă, care nu ejaculează absolut deloc timp de luni sau chiar ani de zile. De exemplu în cadrul monahismului creştin este recomandată nu doar abstinenţa sexuală ci şi eliminarea aşa-ziselor „vise umede” (poluţii nocturne) acestea fiind considerate o mare încercare din partea demonilor.

Prin urmare un călugăr adevărat este o contrazicere vie a medicinii actuale întrucât el nu ejaculează deloc şi totuşi nu suferă de nici un fel de tulburări organice din această cauză.

Există de asemenea femei (şi nu doar printre practicantele căii tantrice) care nu au menstruaţie timp de luni sau chiar ani de zile, fără a fi ajuns totuşi la menopauză şi fără a prezenta nici un fel de tulburări care să poată încadra fenomenul în aşa numita categorie de „dismenoree”.

În unele cazuri nefericite, cele care se confruntă în mod spontan cu acest fenomen apelează la ajutorul medicilor care se străduiesc din răsputeri să le redeclanşeze menstruaţia prin „tratamente” costisitoare şi traumatizante, fără să ţină deloc cont de faptul că abia acele femei pur şi simplu sunt sănătoase!

Acest fenomen este de asemenea cunoscut în unele medii monahale şi este considerat ca un dar divin, un semn că femeia (călugăriţa) respectivă a atins o anumită puritate interioară.

Ce se petrece oare cu fluidele sexuale pe care organismele acestor oameni continuă să le producă zilnic?

Singurul răspuns adecvat la această întrebare îl oferă TRANSMUTAŢIA BIOLOGICĂ.

Transformarea unui element chimic în altul, însoţită de o declanşare uriaşă de energie, poartă numele de transmutaţie.

Deşi mult timp oamenii de ştiinţă au considerat că reacţiile de transmutaţie nucleară se pot petrece doar în condiţii extreme în care sunt implicate în mod direct energii foarte mari (High Energy Nuclear Reactions), cercetări ştiinţifice mai recente au demonstrat dincolo de orice îndoială realitatea reacţiilor nucleare la energii slabe (Low Energy Nuclear Reactions) şi chiar a transmutaţiei care are loc în organismele vii.

Transmutaţiile biologice la energii slabe reprezintă o realitate uluitoare, specifică atât lumii vegetale cât şi celei animale.

Graţie proceselor de transmutaţie, o parte a elementelor constitutive ale fluidelor sexuale este transmutată generând energii uriaşe, iar o altă parte este reciclată şi reutilizată în interiorul organismului contribuind la buna desfăşurare a tuturor proceselor vitale.

Acharya Shiva Shankara