In tantra sunt folosite numeroase tehnici care implica ritmarea suflului respirator, contractia controlata a anumitor grupe de muschi, directionarea voita a energiilor in interiorul corpului, care genereaza procese intense de transmutatie biologica.

Unele dintre ele le puteti afla studiind paginile noastre. In viata de zi cu zi apar spontan fenomene intense de transmutatie biologica in urmatorele situatii: *Activitatea intelectuală intensă sau munca fizică susţinută şi foarte dinamică, mai ales dacă este realizată cu o atitudine interioară adecvată *Unele tipuri de dans (de exemplu belly dance, strip-tease, dans erotic) care pun fiinţa într-o stare de efervescenţă interioară *Fuziunea amoroasă cu continenţă sexuală şi transfigurare *Momentele de supra-efort, de pericol sau de competiţie cu miză foarte mare sunt şi ele de natură să catalizeze procesele de transmutaţie biologică.

Sunt cunoscute în istorie cazuri uluitoare referitoare la performanţele pe care unele fiinţe le-au atins în astfel de situaţii în care organismul îşi mobilizează toate resursele pentru a rezista şi generează astfel energii uriaşe prin intermediul transmutaţiei biologice. *Anumite plante medicinale pot contribui din plin la acest proces. În special majoritatea plantelor cu efecte afrodiziace şi regenerante îşi datorează aceste calităţi faptului că amplifică transmutaţia biologică.