Ce minunat este sa faci dragoste…!

Da, dar sa faci dragoste, nu sex.

E placut si sexul, dar dragostea ne face sa ne simtim si chiar sa fim buni, frumosi, generosi, puternici – poate chiar ca niste zei. Nu degeaba se spune ca, daca iubirea este mare, imposibilul devine cu usurinta posibil. Dar ne-am putea intreba, care este diferenta intre dragoste si sex? Bineinteles, este chiar o foarte mare diferenta, fiindca aceasta este tocmai iubirea. Este minunat sa iubesti si sa fii iubit, dar o culme a iubirii este sa faci dragoste. Adica atunci cand iubirea lipseste, desi exista atractie sexuala – este sex, iar atunci cand este si iubire, a face dragoste este o minunata realizare si o culme a iubirii.

Cu totii vrem sa iubim si sa fim iubiti, multi poate vrem sa facem dragoste, daca se poate, oriunde, oricand, oricat si pana la orice varsta dar, evident, nu cu oricine si nu oricum. Fiindca si despre a face dragoste se poate invata.

Dar oare se poate oriunde, oricand, oricat, minunat și cutremurator de frumos ? Ei bine, da, aceasta este posibil si se realizeaza prin continenta sexuala.

Ideea a venit la inceput din Orient si a fost aplicata, de-a lungul timpului, de adeptii filozofiei tantrice indiene, de taoistii chinezi si din tarile invecinate.

Era atunci o mare taina a vietii, cum sa faci iubirea ta sa infloreasca si, facand dragoste, sa devii fericit si puternic. Ajunsa in Occident, aceasta practica a iubirii – realizand continenta sexuala – a cunoscut o rapida raspandire, mai ales in ultimele decenii.

Si la noi in tara sunt foarte multi oameni care au descoperit iubirea cu continenta sexuala si au adoptat-o. De ce credeti ca au facut aceasta? Ei bine, fiindca merita.

Avantajele practicarii continentei sexuale

– trezirea unui numar foarte mare de orgasme (atat la barbat cat si la femeie) si o amplificare nebanuita a placerii;

– aparitia unei stari de nesat, de dorinta parca eterna intre cei doi, care nu se mai satura unul de celalalt;

– longevitatea vietii sexuale;

– regenerare si reintinerire;

– tonus vital marit;

– disparitia starilor de vlaguire, somnolenta dupa actul amoros;

– echilibru psihic, amplificarea creativitatii, trezirea inteligentei;

– amplificarea farmecului personal, atat la barbat cat si la femeie;

– eliminarea completa a riscului unei graviditati nedorite;

– reducerea importanta a secretiilor menstruale si a fenomenelor secundare penibile legate de ciclu;

– da posibilitatea mai multor femei sa cunoasca, in sfarsit, ce este orgasmul (stiut fiind ca multe femei au nevoie de o stimulare erotica de minim 30 minute, iar barbatul termina deseori dupa maxim 10 minute);

– ajuta, in cazul femeilor, la cresterea armonioasa a sanilor.

Dincolo de acestea, avem sansa de a ne regasi pe noi insine ca fiinte spirituale, cu o intelegere superioara a iubirii si a vietii. Ea inseamna, in principal, retinerea spermei in corpul barbatului, fara a fi eliminata prin ejaculari sau polutii iar la femeie, lipsa descarcarilor explozive specifice din timpul orgasmului si reducerea secretiilor menstruale.

De ce sa retinem sperma? Din timpuri stravechi, oamenii au observat ca sperma pe care o poate ejacula un barbat in timpul vietii este o cantitate limitata, care, in functie de intelepciunea cu care o elimina acesta, poate sa mai fie prezenta in corpul sau si la varste inaintate. Se cunosc exemple neindoielnice de barbati care au fost fertili dupa varsta de 100 de ani. In mod curent vedem ca andropauza (perioada de repaus sexual la care un barbat este “obligat “ spre sfarsitul vietii) este mult intarziata daca cel in cauza a dramuit mai atent rezerva sa seminala.

Asa cum se petrece de obicei, odata cu epuizarea “rezervei” de energie sexuală si deci incetarea aparitiei sale in corp, scad mult vitalitatea, memoria, creativitatea, puterea fizica iar pentru cel in cauza devine clar ca batranetea a cam intrat in drepturi.

Cei care au fost insa intelepti din acest punct de vedere, isi văd varsta doar cand se uita in oglinda iar atunci o fac fara mare ingrijorare, fiindca ei se simt inca in putere.

Daca o femeie practica iubirea cu continenta sexuala devine mai atragatoare iar frumusetea si stralucirea ei dureaza, uneori, incredibil de mult.

Prostituatele, insa, care au foarte des orgasme cu descarcare, se uzeaza repede, isi pierd frumusetea si decad fizic si psihic mult mai repede decat alte femei. Exista, de fapt, o legatura foarte directa intre potentialul sexual prezent in corp si forta interioara a unui om, constatandu-se ca toti oamenii cu forta interioara deosebita au si un potential sexual puternic. S-a ajuns pana acolo incat pentru a putea avea suficienta forta, barbati sau femei de cariera (oameni de afaceri, conducatori, politicieni, militari) care totusi nu cunosc continenta sexuala au ajuns sa aiba relatii sexuale foarte rar.

Ei au ales astfel instinctiv abstinenta – o solutie partiala, ce-i drept – deoarece au simtit ca intre a face dragoste mai des fara continenta sexuala si cariera, prefera cariera.Abstinenta nu este, totusi, o solutie, deoarece deseori barbatii tind atunci sa piarda potentialul sexual in somn, prin polutii, iar femeile prin secretii menstruale mai abundente si mai dureroase.

Concluzia este ca potentialul sexual este ca un dat fiziologic de la nastere si el poate fi folosit mai mult sau mai putin intelept, consumandu-se mai repede sau mai incet. Ne dam seama ca avem mare nevoie sa stim cum se poate realiza continenta sexuala. Dar cum e posibil sa facem dragoste fara ejaculare sau fara descarcare energetica exploziva (in cazul femeii)?

Lumea stiintifica a propus si a dovedit, pentru a explica acest fenomen, teoria transmutatiei biologice a materiei la energii mici chiar in corpul uman. Aceasta arata ca sperma, la barbat, sau anumite substante si fluide sexuale, la femeie, se pot transforma in energie. Aceasta energie este enorma si ca ea ramane in corpul nostru la diferite nivele, oferindu-ne avantajele de care aminteam inainte.

Chiar daca avem sau nu timp si posibilitate sa citim si sa verificam teoria stiintifica a acestui aspect fiziologic exceptional, fapt este ca el exista si putem sa il cunoastem direct, practicand noi insine continenta sexuala. Cea mai buna replica data unor neincrezatori este sa vedem noi insine cum functioneaza. Mai ales ca merita!

Fenomenul este de multa vreme cunoscut si a fost aplicat de multe ori in secret. Astfel au fost unii regi si conducatori ce urmareau sa obtina farmec si putere personala. Au existat curtezane si barbati care doreau sa obtina gloria sexuala, impresionan-du-si iubitii sau, respectiv, iubitele cu performantele lor erotice. Dar au fost si multi oameni care au actionat cu intelepciune, intelegand aceasta putere a sexualitatii ca pe o valoroasa taina pentru armonizarea vietii.

In zilele noastre, cunoscutul star de muzica rock Sting a recunoscut, dupa unele insistente, ca, aplicand continenta sexuala, face dragoste cu sotia sa uneori chiar si opt ore, cu o pauza de masa dupa patru ore (!). El spune ca a obtinut pe acesta cale rezultate extraordinare, cu atat mai deosebite cu cat relatia cu sotia sa este acum mult mai armonioasa.

De asemenea, Raquel Welch, actrita exceptional de frumoasa, a practicat cu mare succes continenta sexuala in cuplu si a recunoscut ca o parte din farmecul sau si puterea de a trai armonios viata o datoreaza acestei practici.

Ceea ce se urmareste este asa-zisul control al energiei sexuale, pe care o simtim ca fiind proportionala cu intensitatea senzatiei erotice, iar prin controlul ei se intelege, in principal, impiedicarea cu orice pret a ejacularii, la barbat sau a descarcarii explozive, la femeie.

acharya Shiva Shankara