Arohana înseamnă „care urcă” și se referă la „râul care urcă muntele” sau Udana vayu, energia misterioasă ascensională care radiază din ființa celui care o are trezită și care are efecte alchimice transformatoare în corpul sau și în corpul ființelor din jurul său.

Pentru femeie

cuplu 1

controlul energiei sexuale sau Arohana – continenţa sexuală este, de obicei, uşor de realizat şi rar necesită un minim de antrenament.

În general, ea trebuie să urmărească să evite orgasmul cu descărcare energetică explozivă, care duce energiile în jos şi generează spasme uterine. Femeia poate dirija mental «energia placerii» către în sus, aceasta răspândindu-se în valuri plăcute în tot corpul. De altfel, toate indicaţiile următoare sunt valabile atât pentru bărbat, cât şi pentru femeie.

Un aspect foarte important este să avem bun simt şi măsură potrivită în toate acţiunile noastre. Deşi există nişte reguli, chiar foarte valoroase, nu trebuie să luăm nimic mecanic, ci să adaptăm permanent la ceea ce simţim şi la ceea ce se petrece.

Practica

Realizând un preludiu de minim 10 minute, se fac apoi penetrări lente, blânde, savurând vraja inefabilă a actului amoros şi frumuseţea fiinţei iubite, fiind însă atenţi la energia sexuală care se amplifică din ce în ce mai mult. Vom simţi plăcerea procesului de absorbţie a secreţiilor sexuale feminine prin organul sexual masculin, ca şi prin întreaga suprafaţă de contact dintre cele doua organe sexuale.

Tensiunea erotică creşte tot mai mult şi simţim că suntem aproape de punctul în care ar putea avea loc o descărcare…

Acum este momentul cheie când trebuie să:

 • ne oprim;
 • rămânem pe loc sau ieşim brusc din contact (în funcţie de starea de excitare şi de experienţa noastră);
 • ne oprim respiraţia, fie pe plin, fie pe gol;
 • contractăm foarte ferm sfincterul anal (muşchiul care controlează conştient defecaţia);
 • contractăm foarte ferm sfincterul urinar, ca atunci când avem o nevoie foarte intensă de a urina şi dorim să împiedicăm urinarea;
 • contractăm foarte ferm muşchiul pubococcigian (acest muschi se contractă şi cănd ne abţinem să urinăm, deşi avem senzaţia unei nevoi intense de a urina; el se află între anus şi sex);
 • contractăm foarte ferm muşchii de la baza penisului sau cei ai vaginului şi de la baza clitorisului;
  ASTFEL SE CONTRACTĂ, PRACTIC, ÎNTREGUL PLANŞEU PELVIAN AFLAT ÎNTRE PENIS (clitoris la femei) ŞI ANUS;
 • strângem puternic pumnii şi dinţii (fără să exagerăm totuşi);
 • contractăm fesele;
 • ţinem limba cât mai în spate, lipită de cerul gurii (desigur, fără a o înghiţi);
 • cu mintea vizualizăm intens existenţa unei energii, în zona inferioară a corpului, concentrată în organele genitale şi pe care o dirijăm mental să urce în partea superioară a corpului, cât mai sus, de-a lungul coloanei vertebrale; o vom concentra, de preferinţă, în zona aflată în mijlocul frunţii.

Toate acţiunile fizice prezentate până acum au o mare eficienţă, dar, când folosim MINTEA FERM CONCENTRATĂ, eficienţa creşte foarte mult; uneori, este posibil ca doar cu mintea, fără nici o altă acţiune din cele descrise, să putem realiza perfect controlul energiei sexuale.

Aceste acţiuni se fac toate odată, cu intensitate maximă sau doar unele dintre ele, după nevoie.
În funcţie de eficienţa constatată, 5-10 secunde sau cât dorim, până când tensiunea sexuală a scăzut sub un anumit nivel, acceptabil pentru a putea continua fără să pierdem controlul energiei sexuale.

După aceasta reluăm penetrările, care vor fi mai degrabă lente decât rapide, atât cât simţim noi că este potrivit pentru controlul eficient al energiei sexuale. Dacă simţim că este necesar, putem chiar să rămânem imobili perioade mai lungi de timp şi să realizăm mişcari doar când simţim că erecţia tinde să fie mai puţin viguroasă, după care putem relua repausul (cu menţinerea contactului).
Continuam să simţim placerea procesului de absorbţie a secreţiilor sexuale feminine prin organul sexual masculin, ca şi prin întreaga suprafaţă de contact dintre cele doua organe sexuale. Vom descoperi bucurii deosebite, pe care nu bănuiam că le putem trăi realizând penetrări lente sau stând în repaus (dar în contact).

Contracţiile descrise şi concentrările mentale se pot realiza, de altfel, pe perioade lungi de timp, fără a ne opri din mişcare (deci nu numai în momentele de criză).

Prevenim astfel apariţia situaţiei în care ne apropiem vertiginos de un moment periculos din punct de vedere al controlului energiei sexuale.
Dacă totuşi bărbatul nu a apreciat bine şi a ajuns într-un punct dincolo de care pare că ejacularea nu mai poate fi oprita, NU PRACTICAŢI manevra celor trei degete (care constă în a presa cât mai puternic cu vărfurile a trei degete de la o mână de-a lungul uretrei, în zona dintre anus şi sex).
DAR PUTEM SĂ REALIZĂM CONTRACȚIILE DESCRISE FOARTE-FOARTE INTENS ȘI ESTE POSIBIL SĂ REUȘIM SĂ OPRIM EJACULAREA, FĂRĂ EFECTE SECUNDARE NEDORITE.

Postludiul

este foarte necesar şi el trebuie să fie întotdeauna realizat.
După care este bine ca cei doi iubiţi să se separe, la o distanţă cât mai mare, timp de cel puţin 7 ore. Astfel, apare o polarizare deosebită între ei şi la următoarea întalnire se vor simţi atraşi mai puternic unul de celălalt.

Acharya Shiva Shankara