Oare e bine sa te masturbezi?

Acest cuvânt este oarecum impur, de aceea vom folosi cât mai des varianta mai autentică: a face autoerotism.

Căile spirituale autentice și religiile interzic cu desăvârșire acest gest ce devine, în multe cazuri, un obicei.

Canalele Noii Ordini Mondiale insistă să ne masturbăm cât mai mult că ar fi natural și sănătos.

Răspunsul din Adya Tantra și chiar și al sexologilor moderni este nuanțat.
Întradevăr, există mai multe probleme legate de această activitate, și, atunci când sunt probleme, principalele sunt

 • pierderea regulată a unei mari cantități de energiei pranică
 • dependența față de un obicei care nu ne împlinește în mod autentic
 • scăderea voinței, a puterii realizatoare și a capacității sistemului imunitar
 • folosirea sexualității într-un mod în care ea nu este nici motor al iubirii și nici instrument de procreere
 • egoism și arognață în relațiile de cuplu
 • obișnuință cu stimularea clitoridiană puternică ( ce nu poate fi obținută, în mod obișnuit. cu iubitul) și orgasmul cu descărcare la femei.

Este, însă, uimitor că în ultima vreme tot mai multe articole din mainstream susțin cu mare siguranță că masturbarea sau autoerotismul are numai efecte pozitive, că e bine ca „omul să facă ce vrea şamd.

Bine… atunci ce spune tantra autentică?
Răspunsul ține de restricția din Yama numită Brahmacharya și este nuanțat pentru bărbați și pentru femei.

Autoerotismul fără decărcare la femei poate fi benefic, le poate îmbogăți viața și armoniza structura.
Dar, din pacate, cel mai adesea autoerotismul feminin este cu descărcare și atunci descărcarea fulgurantă este o bucurie prea mică pentru efectele negative care apar.

Autoerotismul cu descarcare la femei

De unde stie o fată că orgasmele ei sunt cu descărcare?
În primul rând, deseori știe fiindcă ea însăși a vrut asa.

Cum adică știe?
Fiindcă a procedat timpul stimulării în așa fel încât să „scape” de energia sau tensiunea sexuală, nu să o păstreze în ființă și, eventual, să o amplifice până îi umple tot corpul.

Alteori își dă seama de acest lucru fiindcă în orgasm are o trăire stihinică, ce induce, chiar o ușoară teamă ciudată pentru ce va urma.
Bucuria, plăcerea se obțin fiindcă energia iese din corp, nu fiindcă rămâne și se amplifică în toată ființa, cum este în cazul orgasmului benefic fără descărcare.

În plus, după aceea fetele au mai puțină energie ca la început, mai puțină putere de muncă și mai puțină forță realizatoare. Poate chiar și somnolență!

Autoerotismul feminin cu descărcare şi visele erotice cu orgasme cu descărcare generează o pierdere la nivel pranic, eteric, iar acest lucru se resimte, evident, în felul de a fi şi la nivelul vitalităţii, al eficienţei practicii yoga, şamd.

Uneori, datorită centrării vibraţiei preponderent la nivelul lui Swadisthana (centrul sexual), poate apărea o anumită putere de fascinaţie erotică, dar care este totuşi afectată de pierderea energetică.

Alteori se pot dezvolta anumite forme de narcisism şi un anumit egoism în relaţia de cuplu.

Autoerotismul feminin fără descărcare

este însă minunat și nu doar fericirea orgasmelor stenice și mai îndelungate (și repetate) este răsplata ci și o armonizare a întregii structuri, o energie care susține procesele spirituale și trezirea energiei fundamentale kundalini.

Puterea de muncă și forța realizatoare sunt tot mai mari.

De asemenea, în cazul autoerotismului fără descărcare, fetele dobândesc un farmec personal fascinatoriu suplimentar.

Totuși, pot fi chiar și în acest caz unele probleme dacă se folosește o stimulare puternică a clitorisului, manuală sau folosind diverse vibratoare, fiindcă acest organ minunat al trăirii erotice feminine se obișnuiește cu o stimulare mult mai frenetică și atunci, în timpul interacțiunii amoroase reale efectele sunt mai slabe.
De asemenea, folosirea unor vibratoare de dimensiuni mari obișnuiește vaginul cu o stimulare foarte fermă și interacțiunea reală amoroasă va avea de suferit.
În plus, secrețiile vaginale nu au aceeași calitate în cazul contactului cu vibratorul și pot apărea eroziuni sau diverse dizarmonii la nivelul ecosistemului fitobacterian din interiorul vaginului. Din acest punct de vedere rezultă că este bine să se evite stimularea frenetică a clitorisului și stimularea îndelungată cu vibratoare mari a vaginului.

Dar dacă nu se exagerează, autoerotismul feminin fără descărcare este benefic și o ajută pe fată să se descopere ca femeie… Dar nu ține loc niciodată de o autentică relație cu un iubit, iar în acest caz, sexualitatea nu este un instrument al iubirii. Poate fi, cel mult, al iubirii de sine.

 

Autoerotismul masculin

Este aproape întotdeauna cu ejaculare și descărcare. Orgasmul masculin este posibil fără ejaculare, dar acest lucru este foare rar și este, în general, legat de o manifestare a energiei Kundalini.

Dacă este, deci, cu ejaculare efectele sunt, am putea spune, teribile, fiindcă puterea vitală, forța realizatoare, nivelul spiritual, capacitatea mentală, capacitatea sistemului imunitar și radiația misterioasă și structurantă a masculinității scad.

Deoarece decărcarea ejaculatorie aduce o bucurie foare scurtă, trecătoare, satisfacția reală a bărbatului este scăzută și tinde să repete gestul, în speranța de a-și umple sufletul cu ceea ce, de fapt, nu poate obține în acest mod.

El caută starea întregitoare de uniune dintre energile masculine și femnine, conexiunea erotică profundă ce ar fi avut loc daca avea o iubită și trăirea reflexillor bucuriei amoroase a acelei femeii în ființa lui, dar acestea nu se pot obține prin autoerotism.

Datorită repetării descărcării, sănătatea, virilitatea, inteligența și farmecul personal scad și mai mult și din ce în ce mai greu este să cucerească o femeie minunată, conform cu aspirațiile sale profunde.

Din păcate, autoerotismul sau masturbarea necontrolată este pentru mulți bărbați, mai ales tineri, cauza ratării relaționale și școlare sau profesionale. Aceasta deoarece un bărbat care se descarcă, pierde mai mult dacă se descarcă solitar, prin autoerotism decât cu ocazia uniunii amoroase cu o femeie.

Efectele generale ale masturbării sau autoerotismului cu descărcare, atât pentru bărbați cât și pentru femei, sunt

 • la nivel vital – pierderea substanţială şi energetică prin orgasm cu descărcare sau ejaculare, vlăguire, reducerea vitalităţii,
 • reducerea strălucirii subtile şi a farmecului personal,
 • împiedicarea sau frânarea procesului natural de trezire şi ridicare a energiei fundamentale Kundalini,
 • reducerea eficienţei practicilor yoga, devoţionale, artistice ori sportive
 • lentoarea mentală,
 • dureri de cap,
 • lipsă de creativitate la toate nivelele,
 • aspiraţie spirituală şi de transformare anemică,
 • putere realizatoare anemică de a duce la bun sfârşit proiecte,
 • sensibilitate la boli,
 • scăderea puterii protective a sistemului imunitar,
 • îmbătrânire accelerată,
 • scăderea performanţelor sexuale,
 • viaţă de cuplu din ce în ce mai puţin intensă şi din ce în ce mai săracă în trăiri minunate,
 • la un moment dat scăderea aparent definitivă a potenţialului sexual şi starea de impotenţă sexuală, care se manifestă la ambele sexe dar este mai evidentă la bărbaţi,
 • reducerea nivelului de vibraţie a trăirilor umane, care tinde să fii tot mai bazal, tot mai instinctual, fără control al emoţiilor inferioare.
 • la nivel mental, supramental şi cauzal- căderea în exterioritate şi în materialitate, care conduce către dependenţă de obiectele dorinţelor (fie ca sunt alte fiinţe, bani, mâncaruri sau băuturi, obiecte, faimă, putere etc.).
  Acest aspect produce, printr-un feedback pozitiv nedorit, situaţia în care, cu cât cădem mai mult în exterioritate, avem nevoie de cantităţi tot mai mari de stimulente care generează o satisfacţie interioară din ce în ce mai mică.
 • tot la nivel cauzal – practicarea unei sexualităţi impure (de exemplu raportarea impură sau perversă la fiinţele de sex opus, unirea amoroasă cu persoane în condiţii degradante, prostituţia, atât ca şi client cât şi ca lucrătoare) conduce la scăderea meritului spiritual, acumularea de karma, şi la manifestarea redusă, în fiinţă, a propriului arhetip spiritual – Eternul Feminin sau Masculin
 • la femei exacebează egoismul și aroganța în cuplu
 • produce o obișnuință cu stimularea clitoridiană puternică ( ce nu poate fi obținută, în mod obișnuit. cu iubitul) și orgasmul cu descărcare.

Poluţiile şi visele erotice la bărbaţi.

Evenimentele de natură orgasmică din timpul somnului, care se produc cu descărcare, au consecinţe energetice asemănătoare cu orgasmele cu descărcare din perioadele de conştienţă.

Aceste aspecte se evită mai ales prin:

– ridicarea constantă, zilnică, a energiei sexuale cu ajutorul exerciţiilor

– meditaţie cu lumina alb-strălucitoare

– stricteţe în manifestarea continenţei sexuale (Arohana) în mod conştient, pentru a dezvolta câmpul ascendent sau „râul care urcă muntele”

folosirea sugestiilor creatoare adecvate, sub îndrumarea unei persoane competente.

Autoerotismul fără descărcare poate fi, atât la bărbați cât și la femei, un instrument potrivit de a ne antrena pentru un control bun al energiei sexuale, cu condiția respectării stricte a continenței sexuale Arohana.

Respectarea controlui energiei sexuale – Brahmacharya – ne face independenţi de dorinţe şi sexualitate.