Aproape. Fiindcă, pentru ca apropierea amoroasă să cu siguranţă ca efect creştere spirituală este necesar să fie îndeplinite cinci condiţii: – să fie în acord cu Voința Divină – să se respecte perfect Continența Sexuală – să fie cu adevărat iubire profundă, pură, sinceră – să se realizeze Transfigurarea sau perceperea Adevărului dincolo de Aparențe – să înceapă în Inimă, să se petreacă în Inimă și să cunoască aparentul sfârșit în Inimă. Deci continenţa sexuală este doar una din aceste condiţii, dar este foarte importanta, fără ea neputând exista demersul tantric spiritualizant, ci doar o cădere accelerata. ………………………………………………….

Puteti da frau liber fanteziei dumneavoastra, incercand pozitii noi, procedee uluitoare, abordand in moduri cat mai variate actul amoros, punand in practica cele mai intime fantasme binefacatoare. Urmariti sa o faceti astfel fericita pe fiinta iubita si daruiti-i cu o mare generozitate ceea ce numai de la dumneavoastra poate primi. Informati-va in legatura cu tot felul de posturi amoroase si procedee erotice, invatati cat mai mult despre anatomia sexului opus dar si despre al dumneavoastra, invatati sa recunoasteti diferitele feluri de orgasm. Cu toate acestea, nu urmati niciodata o modalitate sablon de a face dragoste.

In filmul “Manhattan” al lui Woody Allen, o femeie spune : ” Dupa atatia ani am avut, in sfarsit, un orgasm, iar doctorul meu mi-a spus ca nu era cel de care imi trebuie “. Alta data un barbat a vazut intr-un film o scena in care cineva folosea o bucata de gheata pentru a excita cu ea femeia; aplicand si el scena vazuta in film, a insistat, insa, atat de mult cu gheata in vaginul ei incat iubitei sale i-a disparut orice chef de a mai face amor. Nu va lasati deci sa cadeti sub influenta “expertilor” si urmariti atenti ceea ce simtiti si ceea ce se petrece, adaptandu-va cu grija actiunile.

Ceea ce a fost bun si potrivit ieri sau chiar acum cateva ore s-ar putea ca acum sa nu mai fie tot atat de bun; in schimb o alta postura amoroasa sau un alt procedeu ar putea sa fie excelent in frenezia amorului prezent. Daca ceva doar stiti ca ar trebui sa fie foarte potrivit dar, cu toate acestea constatati ca nu da semne ca ar fi asa , opriti-va imediat si actionati in alt fel, care este cel mai bine adaptat momentului. Poate ca alta data o sa mearga mai bine sau poate ca nu aveti inca abilitatea sa aplicati ideea respectiva. Orice se dovedeste insa, acum, foarte bun si eficient, trebuie sa fie exploatat la maxim, inlocuindu-l apoi atunci cand ne-am plictisit sau nu mai da rezultate.

De asemenea, daca o actiune erotica a dumneavoastra produce durere, opriti-va imediat si continuati apoi in alt mod care nu produce deloc o senzatie dureroasa. Sadismul si masochismul sunt aberatii ce nu au ce cauta intr-un cuplu autentic, unit si iubitor! Nu ezitati niciodata sa intrebati cu curaj fiinta iubita ce a simtit la un moment dat sau altul, ce a fost mai bine si cand anume, sau de ce nu ceea ce a fost rau si nu a mers. Intre doi oameni care se iubesc, cu adevarat nu au rost ascunzisurile si pudibonderia, intr-o stare in care oamenii sunt atat de aproape unul de celalalt, incat par uneori ca devin o singura fiinta. Cel mai mult putem invata unul de la celalalt, intr-o relatie adevarata de iubire. Destainuiti-va cu sinceritate si tandrete unul celuilalt si cuplul va fructifica din plin aceasta deschidere, care, de fapt, este foarte fireasca.

acharya Shiva Shankara