Nici o problema. Se pot face copii si chiar mai bine decat inainte, ejaculand, de data aceasta la vointa, doar in scopul procreatiei. Nici atunci efectele asupra fiintei nu sunt bune, dar ele nu au o importanta deosebita, deoarece, pentru a face copii nu trebuie sa se ejaculeze de multe ori. Fiind intrebat un barbat, la un moment dat, de cate ori a ejaculat pana la 43 de ani, acesta a estimat la 3000 de ori. Insa pentru a concepe un copil nu este necesar sa se ejaculeze decat o data. Asadar, ce se petrece cu restul de 2999?

Pe de alta parte nu va pacaliti practicand amorul fara continenta in ideea ca Dumnezeu a spus ca omul sa se inmulteasca, fiindca el a spus astfel, dar nu a spus ca trebuie sa se faca aceasta nelimitat, ca un scop permanent in viata. In toate exista o masura, si, dupa ce au fost conceputi copiii doriti, se poate trece, firesc, la realizarea infranarii active, adica la practicarea sistematica a amorului cu continenta sexuala. In felul acesta morala este satisfacuta plenar si mai ramane sa rezolvati o singura problema : sa fiti in stare sa realizati mai mereu continenta sexuala activa. Termenul de infranare este, deloc intamplator, opusul desfranarii incriminata in toate evangheliile si in multe texte sacre.

Continenta sexuala sau infranarea carnala se poate realiza fie prin abstinenta, ceea ce este foarte rar si implica realizarea unor exercitii deosebite sau a fi niste fiinte deosebite (deoarece, uzual, potentialul sexual se pierde oricum, prin polutii, la barbat sau cu ocazia ciclului menstrual, la femeie) fie in mod activ, practicand in mod perseverent amorul cu continenta sexuala, ceea ce este perfect normal si de mii de ori preferabil. Aceasta deoarece continenta sexuala ne permite sa fim in mod normal fiinte sociale, integrate in societate, dar de partea binelui , a evolutiei pozitive.

acharya Shiva Shankara