Expertii și maeștrii tantrici spun ca fericirea proprie este resposabilitatea noastra si a nimanui altcuiva.

Iată o povestire cu un mesaj puternic, dedicat atat femeilor, cat si barbatilor si menit sa ne aminteasca ca noi insine suntem responsabili pentru propria fericire…

Iubitul tau te face fericita?

In timpul unui seminar sustinut la universitate, expertul a intrebat femeile din sală cum le fac pe ele fericite iubiții lor.

Au fost diferite relatări, unele cu mult autentic și înțelepciune și, la un moment dat, a venit rândul unei fete care venise la seminar cu iubitul său.

„Spune-ne, te rugam… iubitul tau te face fericita?”

La auzul acestei intrebari, iubitul s-a facut mai comod pe scaun, așteptând curios să afle cum simte iubita sa. Bănuia ca raspunsul iubitei sale va fi „da”, intrucat el chiar depunea eforturi pentru a o vedea fericita si mereu cu zambetul pe buze. Mai mult, aveau o relație frumoasa, bazata pe dragoste si respect reciproc, astfel ca ea nu i-a facut niciodata vreun repros nejustificat.

Cu toate acestea, iubitul a ramas fara cuvinte cand a auzit raspunsul iubitei:

Nu, iubitul meu nu ma face fericita”, a spus aceasta.
In ciuda nedumeririi lui, femeia a continuat…

„Iubitul meu nu m-a facut niciodata fericita si nu ma face fericita. Eu sunt fericita, nu făcută fericită. Daca eu sunt sau nu fericita, nu depinde de el, ci de mine. Eu sunt singura persoana de care depinde fericirea mea. De mine depinde să fiu fericita fiindcă fericirea vine doar din mine. Și , de aceea, nu poate fi nimeni responsabil pentru fericirea mea.

E drept că el mă ajută pentru asta, dar nu el este cel care mă face fericită și nu este el responsabil pentru asta.

El trebuie, doar, să fie corect și autentic.

Tot ceea ce exista in aceasta viata se schimba in mod constant: oamenii se schimba, corpul meu se schimba, clima se schimba, lucrurile care imi aduc bucurie, prietenii dragi, sanatatea mea fizica si mentala… totul se schimba, si lista ar putea continua la nesfarsit.

Am nevoie sa fiu fericita indiferent de ceea ce se intampla in jurul meu. Chiar daca am multe sau putine lucruri, eu sunt fericita! Chiar daca ies in oras sau stau singura acasa, eu sunt fericita! Chiar daca sunt inconjurata de oameni sau sunt singura cuc, eu sunt fericita! Chiar daca sunt bogata sau saraca… sunt fericita!”, a adaugat femeia.
Iubesc, sunt iubită si fericita, dar eram deja fericita cand eram singura.

„Sunt fericita pentru mine insami. Alte lucruri, oameni, momente sau situatii sunt experiente care pot cauza bucurie sau tristete. Momentele de tristete sunt inevitabile atunci cand iubesti pe cineva, caci viata te poate lovi atunci cand te astepti mai mult. Dar chiar si atunci, in momentele mele cele mai negre, incerc sa ma ridic. Si da, chiar si in nefericire, incerc sa ma indrept catre fericire!

Invat din experientele trecutului si le traiesc pe cele care sunt eterne, precum dragostea, iertarea. Incerc sa gasesc fericirea in a ajuta pe cineva, in a intelege pe cineva, in a accepta, in a aduce mangaiere si consolare, in a face bine, in a face frumos, a trai frumos, a gandi frumos…

Doar in acest mod am reusit sa am o relație bună până acumi”, a conchis femeia.

La auzul spuselor iubitei, ochii sotului s-au umplut de lacrimi si a inceput sa aplaude zgomotos alaturi de toti cei prezenti in sala.”