Sunt oameni care spun că testează iubirea celuilalt, dar asta este o greșeală și o aroganță, deoarece iubirea va fii testată de viață într-un mod simplu și clar, nu trebuie să o testăm noi fiindcă vrem noi, deoarece vom greși.

Într-o relație dacă ne dăm seama că celălalt nu ne iubește

este necesar să părăsim relația, nu avem voie să ne batem joc de ceea ce noi suntem și manifestăm în această viață, această fiind o formă de iubire de sine conform principiului „trebuie să îți iubești aproapele că pe tine însuți și pe tine că pe aproapele tău”.

Iubirea manifesta o foare mare putere de sacrificu și permite omului care iubește posibilitatea să își transceada dorințele ego-ului aproape fără nici un ghid și chiar spontan.

Unul din sacrificiile realizate din Iubire, poate fi de exemplu „îmi doresc să fiu mai bun pentru tine”

Un exemplu elocvent de sacrificiu făcut din Iubire îl întâlnim în legendă „Meșterul Manole”, unde soția lui Manole, Ana, prin puterea iubirii depășește orice obstacol, orice vicisitudini sau încercări grele pentru o femeie frumoasă și delicată.

O capcană, un truc al ego-ului este:

„Dragă mea sau Dragul meu, noi suntem diferiți și din cauza asta noi avem nevoi diferite și trebuie să le împlinim”.

Pare că suntem diferiți, însă suntem cu toții la fel pentru că toate trăirile omului provin din Sine. Totodată ele se manifestă în plan limitat și la nivel sufletesc prin cele 8 petale a centrului Hridchakra, centrul secundar controlat de Anahata Chakra – centrul afectivității.

Chiar dacă cineva are o specificitate și altcineva altă specificitate, toate aceste particularități se regăsesc, oricum, în Sine, în fiecare persoană.

Alte persoane clamează către cealaltă persoană:
„ Nu poți să transcenzi asta, păi unde este Iubirea?”,

iar când e vorba de propria persoană ei spun
„Așa sunt eu diferit, mă accepți așa cum sunt”,

Aceasta este o capcană banală a ego-ului folosită intensiv și extensiv în relația de cuplu de unele persoane. Aceste lucruri devin banale și penibile pentru că dacă Iubirea ar exista, aceste lucruri nu ar exista, nu ar apărea deoarece datorită iubirii chiar dacă apare acest aspect refinat al egoului, persoană l-ar transcede.

Nevoile sexuale nu trebuie confundate cu Iubirea

Principalul impuls a Iubirii este să transcenzi nevoile egoului, dar dacă îți rogi persoană iubita să facă ceva și ea refuză, ajungem în situația în care după mai multe rugăminți neîmplinite ne dăm seama că nu ne iubește. Desigur, trebuie să evaluăm situația și să vedem că poate nu se puteau îndeplini rugămințile noastre și apoi să tragem concluziile.

Când iubim, aspirațiile ființei iubite devin importante pentru noi

Dacă persoană nu manifestă iubire sau dorința de a fii mai bun și noi iubim, soluția ar fi să iubim de la distanță. Oamenii pot să rabde multe lucruri int-o relație, chiar la limita dacă acestea nu contrazic Iubirea, acestea fiind testele Iubirii pe care trebuie să ne străduim să le trecem, Iubirea, dacă este autentică oferind și puterea de a le trece.

Testele se trec având perspectiva că ceea ce contează este Iubirea

Unii oameni văd necesitatea sacrificiului numai la celălat și la ei însăși nu văd, acest comportament nu denotă iubire. Noi nu avem dreptul să pretindem, ci obligația să acționăm acolo unde suntem suverani, adică în sufletul nostru. În primul rând noi trebuie să facem sacrificiul, adică mai întâi să ne facem partea noastră și apoi poate să pretindem ceva de la celălalt, această evaluare fiind făcută cu un coeficient mare de siguranță.

Care este limita dintre compromis și sacrificiu în Iubire?

Sacrificiu ar fi atunci când acesta este făcut din iubire (nu se neagă Iubirea), de exemplu atunci când prin acțiunea noastră salvăm un suflet, când acțiunea noastră urmează o cauza nobilă și are o valoare înalta.

La fel putem consideră situația fetei care refuză să facă amor cu iubitul ei dacă sesizează că acesta nu are un demers pur ce are la baza iubire și vrea doar să se masturbeze cu corpul ei, vrea doar să se descarce. Dacă amorul l-ar salva de la moarte sau l-ar vindecă de o boală gravă, acest demers ar fii considerat un sacrificiu făcut de fată, altfel e doar un compromis pentru nevoile lui sexuale.

Am putea sintetiza spunând că

dacă e vorba de nevoile ego-ului, atunci este compromis, iar dacă e vorba de ceva foarte important și nu poate fi rezolvat altfel datorită unei limite a celuilalt este sacrificiu.

Extras din conferința despre tantra susținută de Acharya Shiva Shankara