Arta de a face surprize placute ajuta mult la trezirea si cultivarea emotiilor intr-o relatie. Atunci cand nu mai esti deloc preocupat sa faci surprize iubitului/iubitei iar relatia nu-ti mai aduce niciodata situatii noi, neasteptate si deosebit de placute, inseamna ca sunteti pe cale sa va cufundati in rutina si plictiseala.

Micul efort de a pregati o surpriza aduce de cele mai multe ori mari satisfactii! Sigur, pentru ca surpriza sa fie cu adevarat placuta este necesar sa ai o preocupare reala de a-l cunoaste pe celalat, nu doar intr-un mod „static” (ce-i placea anul trecut) ci intr-un mod dinamic: sa descoperi mereu care sunt in prezent nevoile si preferintele lui, ce anume si-ar dori dar nu are timpul sau curajul sa-si ofere, care sunt aspiratiile sau fantasmele sale ascunse.

In fiecare dintre noi exista un univers de dorinte nemarturisite care isi asteapta implinirea. De cele mai multe ori, la inceputul relatiei suntem in mod spontan atenti sa aflam ce ii place celuilalt si suntem foarte bucurosi sa-i putem oferi. Apoi, treptat aceasta preocupare dispare, ca si cum am aflat totul si nu mai e nimic incitant de descoperit. De fapt fiecare din noi tanjeste sa fie „cercetat” cu atentie si dragoste de celalalt si sa fie ajutat sa atinga acea implinire pe care o viseaza.

Fiti generosi cu surprizele, si veti descoperi ca daca ele sunt cu adevarat adecvate dorintelor (exprimate sau nemarturisite) ale celuilalt aceasta ii va trezi numeroase emotii placute, care va vor recompensa din plin!