Majoritatea oamenilor sunt extrem de incordati pe parcursul intregii zile si chiar si in timpul somnului. In special emotiile negative induc in mod automat contractii in anumite zone ale corpului care creeaza treptat afectiuni grave. Ulcerul, dischinezia biliara, colita, constipatia cronica, sunt doar cateva exemple tipice de afectiuni care au deseori o cauza psihica si sunt intermediate de contractarea involuntara, indelungata, a unor grupe de muschi.

Remediul este relaxarea constienta, profunda, sistematica a intregului corp. O puteti realiza la unison, ceea ce va aprofunda ematia dintre voi. Tehnica este urmatoarea: Va intindeti la sol, cu fata in sus. Picioarele sunt usor departate intre ele, bratele sunt usor departate de trunchi, palmele orientate cu fata in sus. Realizati mai intai o relaxare rapida, globala a intregului trup. Apoi incepeti relaxarea pe grupe musculare, de jos in sus si de la stanga la dreapta. Pentru a fi la unison unul dintre voi va spune cu voce tare cand treceti la urmatoarea etapa. Deci veti relaxa pe rand, timp de cate 2-3 minute: piciorul stang de la varful degetelor pana in zona bazinului, piciorul drept, bratul stang, bratul drept, muschii feselor, musculatura sexuala, centura abdominala si organele interne, muschii spatelui din zona lombara pana in zona umerilor, muschii pieptului, muschii umerilor, muschii cefei si ai gatului, muschii fetei: buzele, limba, obrajii, muschii globilor oculari, pleoapele, sprancenele, fruntea, muschii pielii capului.

Atunci cand relaxarea este corect realizata in zonele relaxate apare o usoara senzatie de incalzire, dilatare, pierderea conturului corporal. Daca exista unele afectiuni este bine sa insistati cu relaxarea zonelor corespondente. Puteti vizualiza o lumina alba care inunda zone respectiva eliminand energiile perturbatoare. Aceasta tehnica de relaxare este foarte importanta. O puteti realiza inainte de a face dragoste, ceea ce va favoriza foarte mult controlul energiei sexuale, amplificarea senzatiilor erotice, capacitatea de a trai orgasmul.

acharya Shiva Shankara