„Se spune ca lebede se spune că ar fi întruchiparea fidelităţii faţă de partener.

Specialiştii australieni au ajuns la concluzia că este doar o legendă, pentru că multe lebede au relatii multiple si discrete.

Populaţia de lebede de pe Lacul Albert din Melbourne a fost monitorizată nu demult pe o perioadă mai lungă de timp. Specialiştii au lipit microchipuri pe coada masculilor şi un decodor pe spatele femelelor. Echipamentul a înregistrat că pe timpul nopţii femelele îşi părăsesc partenerul stabil. Intervalul de timp îi face pe cercetători să creadă că păsările încearcă să păstreze secretul aventurilor nocturne. Dacă masculul află de infidelitatea femelei va da înapoi, va abandona îndatoririle parentale, cum ar fi clocirea ouălor sau îngrijirea puilor.

Cercetătorii susţin că, atât femela, cât şi masculul implicaţi în aventurile nocturne au, la rândul lor, o relaţie stabilă.”

Nu publicam informatia aceasta pentru a remarca ceva cu nuante „mondene.
Dar putem vedea ca lebedele fac eforturi pentru a a intalni „amoros” fiinte care le sunt dragi (fiindca daca ar fi vorda doar de sex – aceasta au din belsug cu partenerul sau partenera de zi de zi).
Si mai vedem ca le pasa de cealalta lebada pentru ca fac aceasta actiune cu destula prudenta si atentie. 🙂

 

sursa: http://www.evz.ro/black_swan