„Iubesc coplesitor doi barbati… sunt speriata si nu stiu ce sa fac … pe care sa il aleg?

„Iubesc coplesitor doi barbati… sunt speriata si nu stiu ce sa fac … pe care sa il aleg?

In primul rand trebuie sa recunoastem ca…nu este usor

Viata v-a pus intr-o incercare speciala.
Solutia nu va fi banala, ci necesita intelepciune si hotarare.
Totusi aveti noroc… de fapt a putea iubi este o gratie, o sansa interioara.

Unul din miturile penibile si foarte usor raspandite de oameni este ca nu ar fi posibil sa iubesti decat o singura persoana. Oamenii, chiar si cand sufletul lor le demonstreaza (destul de des) ca pot iubi mai multe persoane deodata, se nelinistesc, se sperie si cauta sa faca ceea ce in iubire este imposbil, fiindca atunci iesi din domeniul iubirii: sa aleagă.

Fiindca ego-ul crede ceea ce pe suflet il oripileaza, prin identificare cu primul (si „coborare” interioara) cel care iubeste face un sacrilegiu: alege o iubire si renunta la o alta, ca și cand, de fapt, ar fi posibil sa renunti. De fapt, nu renunti la o iubire, ci la iubire, in general.
Si, pentru a putea sa te impaci cu noua situatie, dezvolti un atasament fata de singura persoana „iubita”, un atasament care sa justifice un asemenea sacrificiu – renunțarea la iubire.

NU ai cum sa renunti la iubire in afara cazului in care aceaa persoana se poarta atat de urat incat isi neaga propria investitura de barbat sau de femeie. Atunci este posibil, dar altfel

Da, putem iubi mai multe persoane

(nu toata lumea, fiindca trebuie sa ai capacitate de a iubi și depinde de capacitatea interioara a fiecaruia) si asta nu inseamna ca ar trebui sa avem mai multe relatii efective, concrete, in care facem dragoste si toate celelalte. Tantra demonstreaza ca si aceste relatii sunt posibile, dar foarte rar, fiindca ele cer participantilor exceptionale calitati interioare, calitati care, deocamdata, nu sunt foarte raspandite.

Dar ceea ce oricine poate face este sa invete sa iubeasca de la distanta

Aceasta este una dintre cele mai importante lectii de viata, sa inveti sa iubesti de la distanta, chiar si fara ca persoana iubita sa stie sau sa banuiasca ceva.

NU exista limita in a iubi. Iubirea este nelimitata iar aici timpul si spatiul nu ne limiteaza, de fapt.

Uimirea celui care iubeste vine si de la faptul urmator:
CU CAT IUBIM MAI MULT, CU ATAT IUBIREA CRESTE NU SCADE. IUBIREA NU SE IMPARTE CI SE AMPLIFICA (doar timpul se imparte – aceasta este inevitabil cat traim in corpul fizic).

A fi iubit pare exceptional… dar nu este

Pentru ca a fi iubit nu aduce fericire celui iubit, doar a iubi aduce cu adevarat fericire. Intrebati o fata foarte frumoasa daca iubirea celorlalti o face fericita: aproape toate vor recunoaste cu obida, chiar, ca nu le face fericite iubirea celorlalti.

Cu exceptia cazurilor cand si ele iubesc.
In realitate cei mai multi oameni nu isi dau seama ca iubirea lor ii face fericiti si impliniti.

Pentru domnisoara care a pus intrebarea, raspunsul nostru este

Orice ar fi, nu renuntati la iubire. Niciodata.
Orice solutie ati adopta, a renunta la iubire inseamna sa iti tradezi sufletul.
Uneori poate va fi greu.
E NEVOIE DE CURAJ. POATE CEL MAI MARE CURAJ ESTE CURAJUL NECESAR IN IUBIRE.

Succes in a accepta adevarul sufletului dumneavoastra!

Acharya Shiva Shankara