„Fiecare moment al vieții tale este fie un test, fie o sărbătoare. Același lucru este valabil în fiecare moment cu femeia dvs., doar în două rânduri. Nu doar existența ei simplă este un test pentru tine, dar una dintre cele mai profunde plăceri ale intimității ei te pune la încercare și atunci simți că nu ești îndepărtat de provocarea ei.

Cel mai erotic moment pentru o femeie este să simtă că ești Shiva (Eternul Masculin, n.r.), masculinul divin: imperturbabil, cu totul iubitor, pe deplin prezent și atotputernic.

Nu te poate muta, pentru că deja ești ceea ce ești, cu sau fără ea.

Nu te poate speria, pentru că ai pătruns-o deja într-o iubire neînfricată, care îi stăpânește inima și trupul.

Ea nu te poate distrage, deoarece angajamentul tău unic pentru adevăr nu se va îndoi datorită trucurilor ei.

Simțind această bogăție a iubirii și a libertății în tine, ea poate avea încredere în tine, cu adevărat și să renunțe la testări în favoarea celebrării iubirii.

Pana cand vrea sa te simta din nou ca Shiva.

Și apoi testarea va începe din nou. De fapt, tocmai atunci când ești cel mai Shiva, te va testa cel mai mult

David Deida, „Calea bărbatului superior”

As adăuga că aceste teste nu sunt, în general, dorite, ele se petrec spontan, dar face parte din femeie să provoace, fără să știe și fără să își propună.

Dacă o fată își propune să își testeze iubitul, fiindcă „așa vrea ea”, de obicei astfel de situații nu sunt înțelepte și au o nuanță egotică greu de îndreptat după aceea…

De fapt, rolul bărbatului este să ofere fetei un cadru de stabilitate, coerență și semnificații înalte și constante, pentru ca ea să se poată ocupa plenar de a fi ea însăși, de femeia din ea – să fie intensă și fără griji despre cum este acceptată această intensitate de lumea înconjurătoare.