DA!

Și iată de ce!

Căsătoria este o decizie gigantică, mult mai importantă decât decizia de a face dragoste. Cei doi își propun să fie împreună toată viața, să își pună resuresele materiale în comun și să facă împreună copii și să îi crească.

O astfel de decizie este majoră, cu implicații care ne afectează, de obicei, tot restul existenței și afectează de multe ori și alte persoane față de care trebuie să fim responsabili: copii ce pot apărea în urma căsătoriei.

A decide să faci dragoste este important și trebuie să fie o decizie profundă dar nu este nici pe departe atât de important ca decizia de a te căsători cu cineva și nu este în niciun caz echivalent cu asta. A face dragoste este un domeniu al vieții de altă natură decât căsătoria, cu consecințe care nu se referă, în general, la tot restul vieții.

Dacă cineva se căsătorește doar ca să facă, în sfârșit, dragoste, ar face unul dintre cele mai penibile lucruri. Motivațiile căsătoriei sunt de altă natură.

Să ne dorim să facem dragoste nu are, în principiu, ceva impur.

Oamenii pot alege să facă acest lucru într-un mod impur, dar asta e valabil pentru orice activitate umană. Dar pot alege să facă acest lucru în mod pur. Ca să faci asta cu iubire și puritate nu necesită să mergi la preot iar mersul la preot nu garantează asta absolut deloc (dar poate uneori ajuta).

În Adya Tantra puritatea este esențială și „nunta în cer” care este Maithuna se referă la sacru, iubire, puritate și nu necesită responsabilități decizionale ca în cazuș căsătoriei, dar culitivă puritatea, iubirea, și sacrul în cel mai înalt grad.

Căsătoria necesită și armonie din punct de vedere amoros, iar dacă acest lucru nu este realizat, legătura maritală se va rupe, dar poate deja, în acel moment au apărut copii și complicații comune la nivelul resurselor materiale.

Prin urmare este necesar „să probăm” acest teritoriu al relației înainte de căsătorie, pentru a nu lua o decizie proastă.

Pe de altă parte, dacă nu avem niciun fel de experiență amoroasă în momentul căsătoriei va apărea o altă problemă: nu vom ști niciodată, tot restul vieții, dacă am făcut o alegere bună căsătorindu-ne și este posibil să fim dezamăgiți pe nedrept de relația cu cealaltă persoană fiindcă noi nu știm cu sunt sau cum pot fi alte persoane decât cea aleasă.

Acharya Shiva Shankara