Din manuscrisele pierdute ale fraternitatii eseniene

Iubirea este mai puternica Decat curentii apelor de adancime. Iubirea este mai puternica ca moartea. Sa ne iubim unul pe altul Pentru ca iubirea provine de la Tatal Ceresc Si oricine iubeste este nascut De Tatal Ceresc si Maica Pamanteasca Si cunoaste ingerii. Sa va iubiti unul pe altul Asa cum va iubeste Tatal Ceresc, Pentru ca Tatal Ceresc este Iubire Si cine salasluieste in iubire Salasluieste in Tatal Ceresc Si Tatal Ceresc este in el.

Acela care iubeste este asemanator soarelui Cand straluceste cel mai puternic. Fratilor, sa fim toti intr-un cuget Si sa avem iubire nesfarsita si compasiune unul pentru altul. Sa uiti razbunarea si ranchiuna Fata de fiii poporului tau Si sa-ti iubesti aproapele ca pe tine insuti. Daca un om spune: Iubesc pe Tatal Ceresc, dar urasc pe fratele meu, El minte. Pentru ca daca el nu iubeste pe fratele sau pe care il vede, Cum ar putea el sa iubeasca pe Tatal Ceresc Pe Care nu-L vede? Acela care iubeste pe Tatal Ceresc, Iubeste, de asemenea, pe fratele sau.

Sa iubiti, de asemenea, pe straini. Pentru ca si voi ati fost straini in Egipt. Se spune de catre lume Ca este mai buna o masa de ierburi oferita cu iubire Decat o masa imbelsugata cu carne oferita cu indiferenta.

Cuvintele de iubire sunt ca mierea, Dulci sufletului si sanatoase oaselor. Cuvintele sunt in gura omului ca apele de adancime Si izvorul iubirii este ca o fantana arteziana.

Legea Sfanta iti cere Sa actionezi cu dreptate, si sa iubesti cu compasiune, Si sa mergi umil impreuna cu ingerii. Astfel, noi vom sti ca Ingerul Iubirii Salasluieste in noi Cand iubim pe Tatal Ceresc Si-I respectam Legea. O, Iubire Gratioasa! O, Creator al Iubirii! Reveleaza-ne cele mai minunate cuvinte Prin constiinta Ta Divina care traieste in noi! Spune Copiilor Luminii Care cultiva pamantul in Gradina Fraternitatii: Sa respecte pe toata lumea.

Iubeste intreaga Fraternitate. Supune-te Legii.

Acest articol il gasiti si pe: www.adanima.ro …………………………………………………………………….