yin-yang-couplePotrivit scrierilor sacre ale Vedelor, de-a lungul vieţii, oamenii pot lega 7 tipuri de relaţii amoroase. Fiecare dintre acestea este definită de modalitatea în care se conectează la cele 7 chakre, centrele de energie din trup care definesc un anumit aspect al existenţei noastre. Nu trebuie pierdut din vedere faptul că, pe măsură ce trece timpul, fiecare tip de relaţie poate evolua sau involua în funcţie de nivelul de evoluţie spirituală a cuplului.

1. Cuplul Muladhara – Chakra rădăcina

symbol-jumbo-root-chakra

Această chakră este legată direct de instinctele noastre noastre sexuale însă, atunci cand este excesiv de activă, poate arăta un temperament egoist şi orgolios. Scopul primar al cuplului influentat de chakra radacină este sexul. Cei doi nu sunt legaţi de sentimente puternice şi dorinţa de a clădi un viitor împreună ci de chimie şi atracţie fizică.

De regulă, cei doi parteneri se întalnesc în cluburi, baruri şi alte locuri destinate exclusiv distracţiei. Desigur că relaţia poate evolua şi poate intra sub influenţa altei chakre însă pana acolo, şi unul şi celalalt trebuie să îşi dorească într-adevar acest lucru.

O astfel de relaţie stă sub semnul planetei Marte şi este caracterizată de momente de pasiune intensă, urmată de certuri şi dezamagiri. Niciunul dintre cei doi nu are un sentiment de certitudine în preajma celuilalt şi nici nu pot trăi echilibrat.

Chiar dacă uneori ajung să se iubească, unul dintre ei va fi aproape întotdeauna infidel. în ceea ce priveşte căsătoria, fie vor face acest pas la scurtă vreme dupa ce s-au cunoscut, fie o vor amâna până cand ajung să faca acest pas aproape din obligaţie.

Sunt dependenţi unul de celalalt dar asta nu înseamnă că între ei există încredere adevarată ci mai degrabă nevoia de control permanent asupra celuilalt din cauza incertitudinii şi a geloziei.

2. Cuplu Swadhistana – chakra sacrala

symbol-jumbo-sacral-chakra


Swadhistana, chakra prin care se conectează acest cuplu este centrul fericirii, al încrederii în sine şi al resurselor spirituale. Latura sa negativa este reprezentată de lacomie, teama şi egoism. Elementul principal care îi leaga pe cei doi parteneri în acest caz este dorinţa de a trăi confortabil şi de a strange avere.

Totuşi, pentru că acest cuplu primeste energie şi de la Venus, relaţia lor nu va fi lipsită de pasiune. Acest tumult al sentimentelor poate deschide mai mult şi chakra radacină însă aceasta nu se va manifesta la fel de tare ca în cazul anterior. Totuşi, poate fi o sursa de conflicte între cei doi.

Cuplul este mult mai stabil decat cel Muladhara şi vor avea încredere unul în celalalt. Scopul lor principal, asa cum ziceam, este avuţia materiala şi nu este nimic greşit în a-ţi dori să traieşti fără grija zilei de mâine dar atunci cand gustul pentru succes şi avere depăşeşte nevoia de iubire, indubital cuplul se va destrăma.

3. Cuplul Manipura – chakra plexului solar

symbol-jumbo-solar-plexus-chakra
Manipura este sursa ambiţiei şi a scopurilor înalte. Dorinţele alimentate de ea au legatura cu semnele evidente ale unei stări financiare peste medie: obiecte valoroase, bijuterii, case pompoase sau altele mai puţin materiale, cum ar fi recunoaşterea socială.

Acestea sunt atributele care aduc împreună cuplul Manipura: vor lucra împreună pentru a obţine succesul pe plan financiar şi pentru a caştiga un anumit statut în societate. Din pacate, cei doi se gândesc atat de mult la viitor încât pierd din vedere prezentul.

Trebuie să învete împreună să renunte la egoism şi să fie deschişi la compromisuri. Atât timp cât functioneaza în tandem, un cuplu Manipura va fi armonios şi echilibrat. dacă vor ajunge să concureze intre ei, indiferent cât de mult s-ar iubi, relaţia lor este sortită eşecului.

4. Cuplul Anahata – Chakra inimii

symbol-jumbo-heart-chakra
Anahata este prima dintre chakrele promiţătoare de fericire şi armonie. dacă un astfel de cuplu decide să rămână împreună pentru tot restul vieţii, balanţa înclină în favoarea lor. Împreună îşi pot împlini misiunea pe pamânt şi îşi pot curaţa karma.

Ambii parteneri sunt înclinaţi mai degrabă către valorile spirituale şi vor să îşi imbunatateasca în permanenţa caracterele. De regula se implică în scopuri caritabile, fac muncă de voluntariat şi sunt remarcaţi în societate pentru pasiunea cu care dăruiesc altora. Legatura lor este bazată pe respect şi pe încredere.

Chiar dacă uneori lipseste pasiunea, aceasta este compensată prin tandreăe şi romantism.
Desigur că vor lucra împreună pentru a-şi asigura o viaţă confortabilă însă nazuinţa lor cea mai mare nu este averea şi pot trai fericiţi împreună chiar şi atunci cand resursele financiare sunt precare.

5. Cuplul Vishuda – chakra gâtului

symbol-jumbo-throat-chakra
Poveştile de dragoste conectate prin Vishuda sunt destul de rare însă cu atat mai frumoase şi mai valoroase. Cei doi oameni care formează acest cuplu sunt altruisiti, empatici şi comunică foarte uşor între ei, aproape telepatic pentru că primesc multa energie pozitiva de la Mercur.

Ştiu să îşi tina în frâu orgoliul şi îşi stăpânesc foarte bine emoţiile. Tocmai de aceea, intre ei conflictele sunt rare. Nu trag concluzii pripite şi asculta întotdeauna şi versiunea celuilalt.

Nu au obiceiul să îşi sopteasca dulci nimicuri şi îşi fac destul de rar complimente între ei însă atunci cand o fac, sunt întotdeauna sincere. Au intuiţii foarte bune şi le folosesc nu doar că să se inteleagă reciproc ci şi pe ceilalţi şi intreaga lume care îi inconjoară.

6. Cuplul Ajna – chakra celui de-al Treilea Ochi

symbol-jumbo-third-eye-chakra
Oamenii care au o relaţie de tip Ajna sunt guvernaţi de catre Saturn şi au trecut prin numeroase vieţi anterioare împreună. Din fiecare existenţă ei au adus în urmatoarea experienţe valoroase şi împreună vor învaţa să fie mai buni. Au o legatura psihică foarte puternică şi se inteleg din priviri.

Cuplul Ajna este complet detaşat de valorile materiale şi inclină aproape în totalitate către cele spirituale. Ei pun pe primul plan dragostea, întelegerea, echilibrul în familie şi în suflet iar toate acestea, cel puţin pentru ei, nu sunt condiţionate de câştigurile financiare.

Traiesc vieţi foarte simple şi sunt foarte admiraţi pentru relaţia dintre ei. De cele mai multe ori, ei ajung cuplurile de batrânei îndragostiţi daţi mereu ca exemplu în familie. Partenerii din cuplul Ajna trăiesc unul pentru celalalt şi unul prin celalalt.

7. Cuplul Sahasrara – chakra coroanei

symbol-jumbo-crown-chakra
Acesta este cel mai rar tip de relaţie. Partenerii cuplului Sahasrara sunt influentaţi de Jupiter iar între ei există o conexiune de o profunzime nepamânteană.

De multe ori, relaţiile sexuale dintre ei dispar cu desavâraşire sau sunt foarte rare. Acest lucru nu se întamplă pentru că cei doi nu se mai iubesc sau nu mai există pasiune între ei ci pentru că nu au nevoie de dovezi fizice ale iubirii pe care şi-o poartă reciproc.

Oamenii care traiesc o astfel de dragoste şi-au implinit misiunea pe pamant şi nu vor mai trece printr-o altă încarnare ci vor evolua la o forma superioară de existenţa, acolo unde vor fi împreună pentru totdeauna.

Cei doi îşi sunt profesori reciproc şi învată mereu unul de la celalalt. Nu au nevoie de cuvinte prin care să comunice şi trăiesc vieţi retrase. Acceptă foarte puţini oameni în jurul lor pentru că pot gasi tot ce au nevoie în jumatatea lor.

Sursa: aici